MUFFINKI

 
Potrzebujemy:

– szklankę mąki
– szklankę wiórków kokosowych
– pół szklanki cukru trzcinowego
– łyżeczkę proszku do pieczenia

oraz

– ok. 10 dkg szpinaku ŚWIEŻEGO
– pół szklanki mleka roślinnego
– 1/3 szklanki oleju z oliwek
– łyżeczkę octu (obojętnie jakiego i tak odparuje)

image

Wykonanie to 3 kroki:

– mieszamy składniki suche
– miksujemy składniki mokre
– mieszamy jedne z drugimi i nakładamy do foremek na babeczki

Pieczemy 25 minut w 200 stopniach.
Polewamy rozpuszczoną gorzką czekoladą (dodaje troszkę mleka) i posypujemy płatkami migdałowymi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>