MARYNOWANE JAJKA I SKRZYP POLNY

 
Jajka marynowane w occie balsamicznym.
3 jajka
2 listki laurowe
2 ziarenka ziela angielskiego
1 łyżeczka ziaren kolorowego pieprzu
pół czerwonej cebulki
zalewa:
75 gr wody
12 gr czerwonego octu winnego
25 gr octu balsamicznego
25 gr cukru
pół łyżeczki soli
Ugotowane jajka wraz z przyprawami ułożyć w słoiku, zalać zagotowaną, gorącą zalewą, szczelnie zamknąć i odstawić na tydzien do lodówki.

image

Na przekąskę gotowane młode kłącza skrzypu polnego maczane w occie balsamicznym.

image

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>